Voor als je het even niet meer weet!

Waarom your sol(ution)toolkit

Het begint met het volgen van een cursus of training. De volgende stap is, om optimaal rendement uit het 'geleerde' te halen, dat je het integreert in je dagelijks functioneren. Dat blijkt meestal lastig te zijn. Je valt als je niet oppast heel snel weer terug in oud gedrag. Dat wil je niet maar het gebeurt vaak gewoon. Het verankeren in je dagelijkse activiteiten waardoor je er met regelmaat mee geconfronteerd wordt werkt uiteraard het beste. Het helpt ook als je in de omgeving waarin je dagelijks vertoeft dingen ophangt en/of neerlegt die je er voortdurend aan herinneren.

Uit ervaring weet ik dat ondanks alle goede voornemens en initiatieven je in situaties terecht kan komen dat je het even niet meer weet en je een geheugensteuntje nodig hebt. Hoe was het ook weer, wat kan/moet ik ook weer doen.

In deze soltoolkit beschrijf ik een aantal situaties waar je mee te maken kunt krijgen. Klik op de betreffende situaties en je geheugen wordt opgefrist. Eerst worden de situatie en de gevolgen toegelicht. Daarna lees je wat de stap(pen) is (zijn) die je kunt zetten om uit de situatie te komen. Waar relevant is er onderscheid gemaakt tussen prive en zakelijk. Ik hoop natuurlijk dat je op den duur de soltoolkit niet meer nodig hebt omdat je alle situaties beheerst. Dat is het ultieme doel waar je naar streeft. Maar we blijven mensen dus mocht dat niet helemaal lukken dat is de soltoolkit er nog. Het idee is om de soltoolkit in een latere fase interactief te maken en geschikt te maken voor meerdere devices.

Klik hier of op de toolbox om deze te openen    


Bellehouse: info@oplossingsgerichtdenkenenwerken.nl