Je ziet het niet meer zitten, je hebt het gevoel dat alles tegen zit en er niets goed gaat

Je ziet het even niet meer zitten. Alles gaat voor je gevoel fout. Je neemt het gevoel mee naar huis en je kunt het maar niet loslaten, je neemt het mee naar je privé en je omgeving heeft er ook last van.

Draai, bijvoorbeeld als je ‘s-avonds naar huis reist, de knop om en dwing je er toe om te benoemen wat er ondanks de problemen vandaag wel goed ging. In het begin lijkt het vaak of er niets goed ging. Houd vol en geef niet op en je zult constateren dat er altijd wel dingen zijn die wel goed gingen (hoe klein misschien ook). Benoem ze en je zult merken dat je heel anders thuis komt.

Het kan natuurlijk ook zijn dat het in je privé even niet gaat zoals je het graag zou willen. Je neemt dat gevoel dan mee naar je werk. Ook hier kan je dezelfde aanpak hanteren zoals hiervoor beschreven.

De aanpak is een simpele manier om het negatieve sentiment los te laten en te denken aan en genieten van de dingen die wel goed gaan. Het negatieve sentiment maakt plaats voor een positieve mindset.Hier kunt u content plaatsen.

Privé

Als je je concentreert op wat wel goed gaat is de sfeer heel anders.

Zakelijk

Als je de knop niet omzet neem je de problemen mee naar huis.


E-book:in hoofdstuk 9 in het e-book oplossingsgericht denken, handelen en werken vind je meer over dit thema

Hoofdstuk 9, er gaan altijd dingen goed
Hoofdstuk 9, gaan altijd wel dingen goed.pdf (122.36KB)
Hoofdstuk 9, er gaan altijd dingen goed
Hoofdstuk 9, gaan altijd wel dingen goed.pdf (122.36KB)
terug naar overzicht situaties