Nieuws
Welkom
Oplossingsgericht
Kennismaking met
Diensten
Trainingen
Your soltoolkit
De soltoolkit
Beperking - probleem
Alles gaat fout
In problemen blijven
Wanneer ging't goed
Wens tot verandering
Doelen stellen
Doelen realiseren
Wat is er anders
Welzijn of geluk
Leren i.p.v. afleren
Oorzaak niet nodig
Het gaat om mij
Ervaringen delen
Gedeelde ervaringen
E-book
Documenten
Referenties
Links
Talking sticks
Contact
Sitemap
Privacybeleid

Je ziet het niet meer zitten, je hebt het gevoel dat alles tegen zit en er niets goed gaat

Je ziet het even niet meer zitten. Alles gaat voor je gevoel fout. Je neemt het gevoel mee naar huis en je kunt het maar niet loslaten, je neemt het mee naar je privé en je omgeving heeft er ook last van.

Draai, bijvoorbeeld als je ‘s-avonds naar huis reist, de knop om en dwing je er toe om te benoemen wat er ondanks de problemen vandaag wel goed ging. In het begin lijkt het vaak of er niets goed ging. Houd vol en geef niet op en je zult constateren dat er altijd wel dingen zijn die wel goed gingen (hoe klein misschien ook). Benoem ze en je zult merken dat je heel anders thuis komt. 

Het kan natuurlijk ook zijn dat het in je privé even niet gaat zoals je het graag zou willen. Je neemt dat gevoel dan mee naar je werk. Ook hier kan je dezelfde aanpak hanteren zoals hiervoor beschreven.                                 

De aanpak is een simpele manier om het negatieve sentiment los te laten en te denken aan en genieten van de dingen die wel goed gaan. Het negatieve sentiment maakt plaats voor een positieve mindset.

 

                         Privé                                                       Zakelijk

        
Als je je concentreert op wat ondanks             de problemen goed gaat is de sfeer                 heel anders.Als je de knop niet omzet neem je de problemen mee naar huis. 

 

E-book: klik hier voor de tekst in het e-book oplossingsgericht denken, handelen en werken over dit thema 

 


 

Ervaringen

Wat er wel goed gaat

Wat ik nog even kwijt wil is dat ik tijdens onze gezamenlijke kop "koffie" weer een inzicht heb verworven. Toen ik weer in de auto zat had ik een ongemakkelijk gevoel, dat ik "het" niet goed gedaan had. Onmiddellijk schoot me te binnen wat jij gezegd had over stress: ga eens na wat er wel goed ging. Tjonge, dat hielp! Het was gewoon een hartstikke gezellige en prettige ontmoeting. Die ontdekking gaf lucht om te bedenken waar dat ongemakkelijke gevoel vandaan kwam en toen realiseerde ik me dat de oorzaak mijn geschutter over afrekenen en afscheid nemen was. Leer ik daar toch op m'n ouwe dag dat ik niet goed in afscheid nemen ben! Weer zoiets wat je eigenlijk weet, maar niet onder ogen hebt gezien. Dus daar kan ik nu gericht op letten en aan werken.

Dank je wel, zowel voor de thee als je wijze advies!!

(Ex-collega, 23 juni 2012)

 

terug overzicht situaties

 

Top
Bellehouse  | info@oplossingsgerichtdenkenenwerken.nl