Nieuws
Welkom
Oplossingsgericht
Kennismaking met
Diensten
Trainingen
Your soltoolkit
De soltoolkit
Beperking - probleem
Alles gaat fout
In problemen blijven
Wanneer ging't goed
Wens tot verandering
Doelen stellen
Doelen realiseren
Wat is er anders
Welzijn of geluk
Leren i.p.v. afleren
Oorzaak niet nodig
Het gaat om mij
Ervaringen delen
Gedeelde ervaringen
E-book
Documenten
Referenties
Links
Talking sticks
Contact
Sitemap
Privacybeleid

Het realiseren van je doelen lijkt vaak makkelijker dan het is

 

Het realiseren van gestelde doelen lijkt in eerste                                           instantie vaak makkelijker dan het in de praktijk is.                                   

Bij het realiseren van de doelen is het belangrijk kleine subdoelen te benoemen. Kleine stapjes dus. Als je in een keer grote stappen wilt maken is het risico dat je dingen over het hoofd ziet en vast loopt. Je zult zien dat er altijd wel dingen anders gaan dan dat je had voorzien. 

Je kunt het vergelijken met projectmanagement waarbij je ook overzichtelijke fases definieert en daarop je activiteiten en planningen maakt.

De voortgang kan je “bewaken” door de differentiatie vraag te hanteren. Welk cijfer geef ik mezelf op een schaal van 0 t/m 10 en wat kan ik doen om een stap (punt) verder te komen.

 

Het gaat hier dus niet om een rapportcijfer dat je jezelf geeft maar een meetpunt waarvan uit je verder kan gaan werken. Wat ga je doen om een punt hoger te komen. Waaraan merk je dat een punt hoger bent gekomen. Wat merkt je omgeving daarvan. Wat is er dan anders dan nu.

 

terug overzicht situaties

 

 

Top
Bellehouse  | info@oplossingsgerichtdenkenenwerken.nl