Nieuws
Welkom
Oplossingsgericht
Kennismaking met
Diensten
Trainingen
Your soltoolkit
Ervaringen delen
Gedeelde ervaringen
E-book
Documenten
Referenties
Links
Talking sticks
Contact
Sitemap
Privacybeleid

 

De gedeelde ervaringen

 

februari 2013  

 

Focussen op dingen die ondanks de problemen wel goed gaan

Al ruime tijd frustreerde ik mij aan een hoop, met name cultuurgerelateerde zaken op het werk. Ik begreep maar niet waarom mensen zich anders voordoen dan ze eigenlijk zijn. Waarom er zoveel politiek moet zijn en we niet op een open en eerlijke manier met elkaar om kunnen gaan. Immers gaan we toch voor het bedrijfsbelang? Hoe kan het dan zijn dat we continu wijzen naar anderen en naar hoe zij het niet goed doen, terwijl we zelf ook niet foutloos opereren? Waarom gaat eigen belang dan toch elke keer weer voor? Na maanden malen op zoek naar een antwoord is mij recentelijk (mede dankzij jou) een ding duidelijk geworden. Malen en frustreren heeft geen zin! Het zorgt er namelijk alleen maar voor dat je in een spiraal van negativisme terecht komt, zodat je op enig moment de leuke en positieve dingen ook niet meer herkend. Behalve dat heeft het ook een negatief effect op het thuisfront, dat wil je toch niet?! Er gaan namelijk ook dingen goed ondanks de problemen. Het is belangrijk je daar meer van bewust te zijn.
 
Zoals wij besproken hebben nam ik me voor om mij te focussen op zaken die wel goed gaan. Als ik 's-avond in de auto stap dan focus ik me op de dingen die die dag goed zijn gegaan en waar ik energie van krijg en plezier in heb. Hoe hard ik heb gewerkt om te kunnen staan waar ik nu sta en hoe blij onze klanten (waar we het uiteindelijk voor doen) met mij zijn. Waarom zou ik mij al dit moois laten afnemen?! 
Ik kan je vertellen het werkt. Ik neem het negativisme veel minder (kan nog beter) mee naar huis en kom anders thuis dan vroeger. 

Ik kan het iedereen aanbevelen. Er gaan gelukkig altijd ook dingen goed ondanks de problemen.

Bedankt.
 
E.Z
 

 
december 2012                          
 
Doelen stellen
 
Voor mij was het wel duidelijk dat je een doel SMART moet formuleren. Maar om daarbij een doel helder te formuleren was niet altijd makkelijk. Door de oefening "doelen stellen" stond ik er bij stil wat mijn uitgangspositie is, waar ik heen wil, hoe verandering concreet te zien is en ook wie ik daarbij nodig ben. De oefening leerde mij doelen veel concreter te stellen.
 
H.K.
 

 

 

juni 2012                                  
 
Wat ging er goed
 
Wat ik nog even kwijt wil is dat ik tijdens onze gezamenlijke kop "koffie" weer een inzicht heb verworven. Toen ik weer in de auto zat had ik een ongemakkelijk gevoel, dat ik "het" niet goed gedaan had. Onmiddellijk schoot me te binnen wat jij gezegd had over stress: ga eens na wat er wel goed ging. Tjonge, dat hielp! Het was gewoon een hartstikke gezellige en prettige ontmoeting. Die ontdekking gaf lucht om te bedenken waar dat ongemakkelijke gevoel vandaan kwam en toen realiseerde ik me dat de oorzaak mijn geschutter over afrekenen en afscheid nemen was. Leer ik daar toch op m'n ouwe dag dat ik niet goed in afscheid nemen ben! Weer zoiets wat je eigenlijk weet, maar niet onder ogen hebt gezien. Dus daar kan ik nu gericht op letten en aan werken. Dank je wel, zowel voor de thee als je wijze advies!!
 
Ex-collega
 

 
 
 
 
 
 
Top
Bellehouse  | info@oplossingsgerichtdenkenenwerken.nl