Nieuws
Nieuws archief
Welkom
Oplossingsgericht
Kennismaking met
Diensten
Trainingen
Your soltoolkit
Ervaringen delen
Gedeelde ervaringen
E-book
Documenten
Referenties
Links
Talking sticks
Contact
Sitemap
Privacybeleid

 

Nieuws archief 

14 november 2016 - Trainingen Oplossingsgericht Denken en Werken                                                                                                       

Op zaterdag 5 en 12 november trainingen Oplossingsgericht Denken en Werken gegeven aan een groep enthousiaste servicemedewerkers van RAM infotechnology. Aan het eind van de trainingen afspraken met de deelnemers gemaakt hoe oplossingsgericht denken en werken in het dagelijks functioneren verankerd kan gaan worden. Uit ervaring weten wij dat de implementatie altijd lastig is maar we weten ook uit eigen ervaring dat het kan. SUCCES!                                               

4 februari 2016 - Workshop Leidinggeven aan Professionals? NIET DOEN op 14 april 2016         

Meer informatie op www.louiscauffman.com

7 oktober 2014 - Korte training Oplossingsgericht denken,handelen en werken

Afgelopen zaterdag een korte training Oplossingsgericht denken, handelen en werken verzorgd aan ICT'ers. Was onderdeel van een teamontwikkelingsdag voor een afdeling van 10 medewerkers die wij gedaan hebben.

10 juli 2014 - Trainingsdata najaar 2014 bekend 

In het najaar 2014 staan de volgende trainingen gepland. Klik op de link voor meer informatie.

Oplossingsgericht Denken, Handelen en Werken vrijdag 21 november 2014

Oplossingsgericht Denken en Handelen  vrijdag 28 november 2014

21 mei 2014 - Aanbod talking sticks uitgebreid

Het aanbod talking sticks op de webshop is uitgebreid. Je kunt kiezen voorveen basic talking stick van € 40,00, een special talking sticks van € 60,00 en voor een van de exclusive talking sticks waarvan de prijzen verschillend zijn. De prijs van de exclusives wordt bepaald op grond van het karakter van de stick en de gebruikte materialen.

26 april 2014 - Talking sticks te koop!!!!

Het is zover. Vanaf heden kan je, zoals al eerder aangekondigd, talking sticks kopen of bestellen op onze webshop. De talking sticks zijn en worden gemaakt door Corry Zwiersch.            

Klik hier voor informatie over de verschillende soorten talking sticks die je kunt kopen, de voorraad, de prijzen en hoe je kunt kopen/bestellen.         

                           

 

23 april 2014 - Mathieu Weggeman tijdens Mastercourse Oplossingsgericht Denken en Werken 2013-2014

Op 23 april jl. was het de beurt aan Mathieu Weggeman tijdens de Mastercourse Oplossingsgericht Denken en Werken in Management & Coaching. De schrijver van o.a. het boek "Leidinggeven aan professionals? Niet doen!"  maakte op een inspirerende wijze duidelijk waarom het "traditionele" leidinggeven aan professionals niet werkt. Bijvoorbeeld niet door continu en steeds meer "verticale thermometers" in de organisatie te steken, dat werkt verlammend en frustreert alleen maar. Ook steeds meer regels en procedures werken alleen maar verstikkend.           

Maar wat moet je dan als manager wel doen. Ook hier ging hij uitvoerig op in. Vanuit zijn theorie maar ook met praktijkvoordelen waaruit blijkt dat het anders moet en kan en dat je als team en manager dan succesvol kunt zijn. Als je de goede dingen maar goed doet. 

 

Advies: koop het boek van Mathieu en lees wat jij als manager anders moet/kan doen om succesvoller te zijn met je team professionals waar je "leiding" aan geeft.

                          ------------------------------------------                                    

Mastercourses Oplossingsgericht Denken en Werken 2014 - 2015

Ben je geïnteresseerd in de Mastercourses Oplossingsgericht Denken en Werken van Louis Cauffman jaargang 2014-2015 die november 2014 start ga klik dan hier

                                                      ~

21 maart 2014 Praten met elkaar in plaats over elkaar heeft een positieve effect op een team

De basis voor oplossingsgericht denken en handelen begint bij met elkaar praten in plaats over elkaar. Door over elkaar te praten maak je de problemen groter, creëer   je een negatieve sfeer en los je niets op.

Door zaken bespreekbaar te maken met betrokkene(n) kom je vanzelf tot oplossingen en wordt je als team sterker. Een sterker team presteert beter en dat heeft weer een positief effect op de resultaten van het team. En dat heeft,indirect of direct, weer invloed op de dienstverlening aan de klant. Per slot van rekening doen we daar allemaal voor. Het is de klant die uiteindelijk er voor zorgt dat we maandelijks ons salaris gestort krijgen. Toch?

Praten met elkaar dus. Gewoon doen en het mooie is dat je er gelijk mee kunt beginnen. Succes!

                                                   ~

31 januari 2014 Trainingen Oplossingsgericht Denken, Handelen en Werken

In het najaar worden weer twee eendaagse trainingen gegeven. De data worden binnenkort gecommuniceerd waarna ook inschrijven mogelijk is. 

Incompany trainingen verzorgen wij uiteraard ook. Ben je geïnteresseerd stuur ons dan een mail en we nemen per omgaande contact met je op.

                                                   ~

30 januari 2014 Soltoolkit Live!

Het is zover: Your Soltoolkit is Live. Ga maar eens kijken wat je er mee kunt. Suggesties voor verbetereingen of uitbreidingen zijn uiteraard van harte welkom. Veel succes met your soltoolkit.

 

 

 24 december 2014 Prettige Feestdagen

 

12 november 2013: 200ste e-book verstuurd

Vandaag mijlpaal bereikt en het 200ste exemplaar van mijn e-book Oplossingsgericht denken, handelen en werken verstuurd. Bestellen kan via de knop E-book links in het menu.

                                                    ~

15 september 2013: 

Louis Cauffman's boek :’Oplossingsgericht Coachen: simpel werkt het best.’ (3de uitgave, 8ste druk 2011) is met 22% als eerste geeindigd in de top 3.            

Op 8 oktober wordt door de NOBCO bekend gemaakt wie van de drie het "beste coachboek van de afgelopen 10 jaar" wordt. Als het aan de stemmers ligt is het boek "simpel werkt het best" van Louis onbetwist de winnaar. Afwachten maar of de NOBCO dezelfde mening heeft.

                                                   ~

24 augustus 2013: Stemmen voor het "beste coachboek van de afgelopen 10 jaar" 

Ter gelegenheid van de 10 jarige verjaardag van NOBCO en haar Tijdschrift voor Coaching, loopt er een wedstrijd  ‘beste coachboek van de afgelopen 10 jaar’. 

Louis Cauffman's boek :’Oplossingsgericht Coachen: simpel werkt het best.’ (3de uitgave, 8ste druk 2011) zit bij de genomineerde long list. 
 
Vanaf nu kan gestemd worden om op de short list te komen waarna een vakjury de top drie zal aanduiden.

Wil je ook dat het boek van Louis op de shortlist komt? Stem dan via onderstaande link op het boek Louis Cauffman

 

Je hoeft enkel op deze link te klikken en daar je e-mailadres in te vullen. Je mag deze link natuurlijk ook forwarden naar je partner, kinderen, collega’s en vrienden (of via je Facebook of LinkedIn pagina)!!

Het zou fantastisch zijn als het boek van Louis in de topdrie komt en natuurlijk nog mooier als het "het beste coachboek van de afgelopen 10 jaar" wordt

Alvast hartelijk voor de medewerking.

                                                   ~

21 mei 2013: 8 november volgende training Oplossingsgericht Denken, Handelen en Werken  

De volgende training vindt plaats op 8 november 2013. Als je je voor 1 september inschrijft betaal je geen € 225,00 maar € 195,00. Voor meer info klik hier of hier.

Voor het inschrijfformulier klik hier 

20 mei 2013: Artikel Mathieu Weggeman - vertrouw professionals 

Mathieu Weggeman is een van de trainers tijdens de Mastercourse van Louis Cauffmann. Deze maand heeft Mathieu een artikel over het leidinggeven aan professionals geschreven. 

2 april 2013: Iets om over na te denken......    

Werd geattendeerd op deze interessante video: this video will change your life....   

Benieuwd wat je er van vindt, mee kunt en wat het met je doet. Is het werkelijk zo eenvoudig?

                                                      ~

 

5 maart 2013: Informatie over Mastercourses 2013/2014 op geheel vernieuwde website Louis Cauffman 

Vanaf vandaag vind je op de gehele vernieuwde website van Louis Cauffman, naast andere interessante informatie over Oplossingsgericht werken, informatie over de Mastercourses 2013/2014.                                                                              

Ga naar www.louiscauffman.com voor de nieuwe website en de mastercourse informatie.

                                                       ~

5 maart 2013: Nieuwsbericht dialoogsessie bij ALFAM 

 

De kennismakingssessie Oplossingsgericht Denken, Handelen en Werken van 21 februari jl. bij ALFAM is positief ontvangen door alle aanwezigen:

Nieuwsbericht Alfam

Dialoogsessie “Waar wil jij over praten? Het gaat om jou en uiteindelijk bepaal je zelf het resultaat”

De dialoogsessie is enthousiast ontvangen. Dit bleek niet alleen uit het aantal aanmeldingen (binnen 2 dagen was de limiet voor het aantal inschrijvingen al bereikt), ook achteraf konden we terugkijken op een bijzonder geslaagde sessie. De deelnemers bestond uit een brede vertegenwoordiging vanuit Collections, Verkoop, Informatie Analyse, Klantenservice en BOO.

Enkele reacties van deelnemers zijn: “Veel van geleerd”, “Hier kan ik wat mee” en “Zowel zakelijk als privé toepasbaar”.

 

Onder leiding van Peter Zwiersch zijn we gedurende anderhalf uur meegenomen in een inspirerende workshop over oplossingsgericht denken, handelen en werken. 
Na een korte inleiding  werden we door ludieke filmpjes, interactieve stellingen, prikkelende uitspraken maar ook confronterende voorbeelden aan het denken gezet over hoe om te gaan met beperkingen, problemen maar vooral over oplossingen, veerkracht, het doorbreken van bestaande denkpatronen etc. Unaniem zouden de aanwezigen deze workshop aanbevelen bij collega’s!

 

Een interactieve workshop, waarbij we in dialoog met elkaar stil konden staan bij het stimuleren van meer positief en oplossingsgericht denken en handelen:

 

·       Als iets (beter) werkt, doe er meer van

·       Als iets niet werkt stop er mee, leer hiervan en doe iets anders

·       Als iets (beter) werkt, leer het van (aan) een ander

 

Namens de afdeling Business Operating Office (BOO)

Heb je na het lezen van het bovenstaande nieuwsbericht ook interesse in een kennismakings- dialoogsessie voor jouw organisatie? Vul het contactformulier in of bel ons op 06-29038281 voor je vragen of het maken van een afspraak.

                                                         ~

20 november 2012: E-book Oplossingsgericht Denken, Handelen en Werken is gelanceerd

Maandag 19 november is tijdens de eerste kennismakingsbijeenkomst mijn e-book gelanceerd. Ben jij geinteresseerd in het e-book vul dan het bestelformulier in.

                                                         ~ 

Kennismakingsbijeenkomst 19 november. 

De eerste kennismakingsbijeenkomst, waar ook mijn e-book geintroduceerd is, is druk bezocht. Aan het eind van de levendige bijeenkomst ontvingen de aanwezigen een visitekaartje waarin een usb stick verwerkt is. Op de usb stick stond het e-book. Ook kregen zij een muismat mee. 

 

 

 

                                                           ~

1 november 2012: Certified Reteaming Coach

Sinds 1 november 2012 is Peter Zwiersch Certified Reteaming Manager. De certificering wordt verstrekt door het Helsinki Brief Therapy Insitute van Ben Furman aan coaches die voldoen aan de door het Instituut gestelde criteria met betrekking tot de kennis en de ervaring die de coach heeft met betrekking tot Reteaming. Meer informatie op: www.brieftherapy.fi/institute

                                                           ~ 

Trainingskalender 2013 

Oplossingsgericht Denken, Handelen en Werken                  1 november 2013 

                                                 ~                                        

1 juni 2012: SOLT.E.A.M

Peter Zwiersch is per 1 juni 2012 toegetreden tot het internationale SOLT.E.A.M van Louis Cauffman. Meer informatie over het SOLT.E.A.M ......... klik hier

                                                           ~

                                               

mei 2012: Gratis kennismaken met Oplossingsgericht Denken, Handelen en Werken 

Om organisaties en medewerkers kennis te laten maken met oplossingsgericht denken, handelen en werken bieden wij gratis kennismakingssessie aan. Meer informatie ........... klik hier

  

 

 

 

 

  

 

  

 

  

 

 

 

 

  

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

Top
Bellehouse  | info@oplossingsgerichtdenkenenwerken.nl